23 Ağustos 2009 Pazar

Emma Roberts



Emma Roberts(10 Şubat 1991) Amerikalı aktris ve şarkıcı, aktör Eric Roberts'ın kızı ve Julia Roberts'ın yeğeni. Kariyerine ilk adım atışı 9 yaşında Blow adındaki filmle gerçekleşti. Tanınmasını sağlayan rolü ise Nickelodeon'da yayınlanan Unfabulous adlı dizideki başrolüdür. Ayrıca Aquamarine, Nancy Drew, Wild Child ve Hotel for Dogs gibi filmlerle de kariyerine devam etmektedir. Emma'nın ilk albümü 2005'de piyasaya çıkan Unfabulous and More adlı Soundtrack albümüdür.

Emma Rhinebeck, New York'da doğdu, babası Eric Roberts ve kız arkadaşı Kelly Cunningham ile yaşadı. Üvey kardeşi Grace Nickels ise 2001'in başlarında dünyaya geldi. 2005'teki bir röportajında annesini çok sevdiğini fakat kendisini üvey babasına karşı çok yakın hissetmediğini söylemiştir. Ünlü aktris Julia Roberts'ın yeğenidir.


Filmografi

Yıl Film Rol Notes
2001 BigLove Delilah Başrol
Blow Genç Kristina Jung Yardımcı Rol
2002 Grand Champion Sister Başrol
2006 Spymate Amelia Muggins Başrol
Aquamarine Claire Başrol
2007 Nancy Drew Nancy Drew Başrol
2008 The Flight Before Christmas Wilma Sesiyle
Wild Child Poppy Moore Başrol
2009 Hotel for Dogs Andi Başrol
The Winning Season Abbie
Memoirs of a Teenage Amnesiac Alice Leeds
Lymelife Adrianna Bragg Başrol


Ödülleri
2007 Young Artist Award - En iyi Yardımcı Oyuncu - Supporting Young Actress; Aquamarine
2007 ShoWest Female Star of Tomorrow

Adaylıkları
2005 Teen Choice Award - İzleyicilerin Tercihi - En iyi kadın oyuncu; Unfabulous * 2005 Young Artist Award - En iyi TV Dizisi performansı (Komedi veya Drama) - Genç Aktris; Unfabulous
2005 Young Artist Award - En iyi TV Dizisi ; Unfabulous
2006 Young Artist Award - En iyi TV Dizisi performansı (Komedi veya Drama); for Unfabulous
2007 Young Artist Award - En iyi TV Dizisi performansı (Komedi veya Drama) - Başarılı Genç Aktris; Unfabulous
2007 Young Artist Award - En iyi TV Dizisi performansı (Komedi veya Drama); Unfabulous
2007 Kids' Choice Award - Favori TV Aktris; for Unfabulous
2007 Teen Choice Award - Favori TV Aktris: Comedy; Unfabulous
2007 Teen Choice Award - En sevilen Film: Breakout Female; Nancy Drew
2007 Teen Choice Award - En sevilen Film: Comedy; Nancy Drew
2008 Kids' Choice Award - En sevilen Film; Unfabulous


1 yorum: